Dalam proses penyuntingan lukisan CAD harian, selalunya terdapat keperluan untuk menambah pelbagai jenis penomboran, seperti nombor lantai, nombor urutan, nombor longgokan projek, dll. Kaedah tradisional melibatkan memasukkan nombor ini secara manual satu demi satu. Walau bagaimanapun, apabila berurusan dengan kuantiti yang banyak, input manual bukan sahaja tidak cekap tetapi juga terdedah kepada kesilapan.
Dalam DWG FastView untuk mudah alih kami, kami mempunyai ciri tambahan teks yang membolehkan anotasi pantas nombor/huruf menaik. Ini secara berkesan meningkatkan kelajuan lukisan.?

Untuk membuka ciri Penambahan Teks dalam apl DWG FastView dan mengaksesnya untuk lukisan anda, ikut langkah berikut:
- Buka apl DWG FastView pada peranti anda.
- Muatkan lukisan atau fail yang ingin anda kerjakan dalam apl.
- Cari bahagian "Kotak Alat" atau "Alat" dalam antara muka apl. Di sini lazimnya terdapat pelbagai alat lukisan dan penyuntingan.
- Dalam bahagian kotak alat atau alat, cari fungsi "Text Incremental". Ia mungkin diwakili oleh ikon atau dilabelkan dengan namanya.
- Klik atau ketik pada fungsi "Text Incremental" untuk mengaktifkannya.
Sebaik sahaja anda telah mengaktifkan ciri "Text Incremental", anda seharusnya boleh menggunakannya untuk menganotasi atau melabelkan lukisan anda dengan cepat dengan nombor atau huruf menaik, seperti yang dinyatakan dalam teks anda yang terdahulu. Pilihan dan tetapan khusus untuk ciri ini mungkin berbeza-beza bergantung pada versi apl dan antara muka pengguna. Jika anda memerlukan arahan yang lebih terperinci tentang cara menggunakan ciri ini atau tetapannya, rujuk dokumentasi apl atau sumber bantuan.
DWG FastView menyediakan percubaan percuma, tetapi jika anda ingin membuka kunci semua ciri & menutup semua iklan, sila klik butang di bawah untuk menaik taraf akaun DWG FastView anda pada telefon mudah alih. Jika anda ingin menaik taraf pada PC, klik di sini. Di mana sahaja anda menaik taraf akaun anda pada apl mudah alih atau di tapak web kami, akaun premium adalah sama dan boleh digunakan merentas peranti, Windows dan penyemak imbas web.

